Livsrum Odense

Livsrum

Udgangspunktet for LIVSRUM Odense har været at arbejde med et arkitektonisk afsæt, der i sin grundstruktur og hovedidé sammenbinder hus og landskab. Via arkitektoniske elementer som ”nichen”, ”lommen” og “mellemrummet” definerer steder, både ude og inde, og åbner op for, at man i en sårbar situation kan trække sig fra fællesskabet uden at føle sig alene.

Huset fremstår som en pavillon i et grønt parkrum og defineres af tre landskabelige og rumdannende bånd, der bugter sig blødt, favner husets indhold og parkens rum. Bygningens nederste bånd formidler husets møde med jorden og bevæger sig pulserende, tæt på som en integreret del af bygningen og ud fra bygningen i form af beskyttende havemure der danner rum, markerer grænser, åbner op og favner.

Bygningens midterste bånd, med sin varme, bløde træoverflade, møder mennesket og kroppen, mens det øverste bånd af let reflekterende metal afslutter bygningen i en spejling af træernes kroner og himmelen. I en poetisk graduering af lys og skygge samt forskellige niveauer af åbenhed og intimitet binder forskydningerne i husets tre vandrette facadebånd inde- og uderum sammen til en organisme, der favner mennesket, taler til sanser og sind og bringer naturen helt tæt på og i forbindelse med “Livsrummet”, husets hjerte.

Fakta:

Adresse: Kløvervænget 14, Odense
Areal: Nybygning 670m2 brutto 
Bygherre: Kræftens Bekæmpelse, Realdania.
Entreprenør: NJ gruppen A/S.
Ingeniør: Ingeniør ́ne A/S
Præmiering: 1. Præmie i Totalentreprisekonkurrence Anlægsomkostninger: 16 mill.
Indviet: 2014.