Villa Wienberg - eget hus

Huset er en om- og tilbygning til et eksisterende træhus på 87 m². Der er er kun få spor tilbage af det gamle hus, som indgår i fin harmoni med det nye. Huset er disponeret efter de potentialer, der var på grunden og fremstår nu delvis i to etager. Der er således arbejdet bevidst med placering af facader og vinduer i forhold til den gamle haves træer, funktion og lysindfald.

Planløsningen er åben med kontakt og kig imellem de forskellige rum. Facaderne står rent med sort lodret træbeklædning og kvadratiske vinduespartier i varierende størrelser. Der er en god materialemæssig sammenhæng i huset, den gamle del af huset er holdt helt i hvidt indvendigt, og brydes af det indre atrium beklædt med sort træ. I den nye del er køkkenet ligeledes holdt i hvidt sammen med stål og beton, som skaber en god kontrast til stuens varme træbeklædning på vægge, trappe og loft.

Modtog Århus Kommunes Arkitekturpris 2008

IB_S_BASIC_COPYRIGHT =
IB_S_BASIC_COPYRIGHT =
IB_S_BASIC_COPYRIGHT =
IB_S_BASIC_COPYRIGHT =